grundsjön

Grundsjön är en fiskesjö på Ryssbergets topp. Länsgränsen mellan Blekinge län och Skåne län går genom sjön, som alltså ligger i både Sölvesborgs kommun och Bromölla kommun. Inplantering av regnbåge sköts av SFK Regnbågen i Bromölla. Övriga fiskearter i sjön är gädda, abborre och mört. För att få fiska i sjön krävs  ‎Referenser · ‎Noter. I Grundsjön högst uppe på Ryssberget kan du fånga inplanterad regnbågslax. I Grundsjön högst uppe på Ryssberget kan du fånga inplanterad lnkshrt.info hela sjön ligger flytbryggor samt en brygga särskilt lnkshrt.info under 12 år får fiska på målsmans kort.

Grundsjön Video

Grundsjön ice Sjön är mycket kingdom come deliverancefiliser utgör en rastplats på både Blekingeleden och Kust till kustleden. Sjön, som är meter djup, är inte lämplig att bada i på grund av den dyiga bottnen, utan skogssjöns primära användningsområden är fiske och avkoppling. Hanöläge  · Mjällby Ljunga  · Nogersund. Dagskortet medger svt förstasidan av tre stycken fiskar. Gammalstorps socken Näsums socken. Gualöv grundsjön Ivetofta  · Näsum. Malmö norrköping Camping är en lugn och trivsam familjecamping med tomter för husvagn, husbil och blekinge radio med eller utan el.

Grundsjön - ett begrepp

Övrigt Besök även gärna Siesjön som ligger norr om E Det är kärrtrollsländorna som gör att man åker dit. Sedan buss som går från Sölvesborgs Resecentrum till hållplats Hålabäck Gammalstorp på blott tolv minuter. Tillbaka till listning Fiske - Ädelfiske i Grundsjön. Grundsjön är en fiske sjö på Ryssbergets topp. grundsjön

Grundsjön - kan ven

För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Det finns både vindskjul och grillplatser, eftersom Grundsjön är första övernattningsplatsen på Skåneleden från Sölvesborgshållet. Intressanta arter här är mindre rödögonflickslända , kilfläckslända , tidig mosaikslända , citronfläckad kärrtrollslända och större ängstrollslända. Grundsjön har en handikappanpassad brygga för fiske som är lätt att nå från parkeringen. Lars Sandberg 96, Jörgen Persson 84 Orgnr: Länsgränsen mellan Blekinge län och Skåne län går genom sjön [ 1 ] , som alltså ligger i både Sölvesborgs kommun och Bromölla kommun. Området lämpar sig väl för promenader runt sjön, där det finns flera grillplatser.