världsreligioner

Nu ska ni få lära er om de fem största världsreligionerna: Buddhism Judendom Islam Hinduism Kristendom Detta är ett skolarbete av Filippa och Ebba i sexan på bladins. Om ni tycker att vi ska skriva in mer fakta om vi har glömt något och om ni tycker någon fakta är felaktig så maila gärna. Världsreligioner - en översikt och introduktion till religion: Genom att studera exempel från hela världen ska vi lära oss vad religion är, och vilka funktioner religionen fyller för människor med olika trosinriktningar. Vi ska se hur religioner uttrycker och bär upp de kulturer som de är en del av. Vi lär oss om. Världsreligionerna? Vilka är det? Det finns många religioner i världen. De flesta människorna i världen tror faktiskt på någon form av religion. Sverige är unikt i världen med att så få faktiskt tror på att det finns en gud, eller många gudar. Man brukar prata om att det finns fem stycken världsreligioner, och.

Världsreligioner - ngra orden

Det verkar som att du glömde skriva något ×. Situationen är likartad den i de högsekulariserade europeiska länderna, där i stort sett alla medborgare officiellt är medlemmar i en protestantisk kyrka eller i den katolska kyrkan oavsett i vilken grad de deltar i religionen. Det verkar som om du har glömt något att specificera ×. Hämtad från " https: Utan religion eller trosuppfattning: Diktatorn kan mycket väl ha haft Konfucius utopi för ögonen, en stat där harmoni uppnåtts med materiell välfärd för alla genom att folket — som i grunden bara är sociala djur — upphöjts genom att de lärda och insiktsfulla i riket som behärskar li uppträtt som föredömen. De flesta människorna i världen tror faktiskt på någon form av religion.

Världsreligioner Video

Jerusalem helig stad Alan Daoud Ganska najs: Sidan redigerades senast den 29 oktober kl. Visningar Visa Redigera Redigera wikitext Stefan liv anna liv historik. Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Mahayana buddhism förutom Det rena landet. Hinduism Hinduismen har ett stort antal olika inriktningar och ett ännu större antal olika gudar att tillbe.